Fullt ös - Medvetslös!

ack ack, vilken dålig bloggare jag blivit.
Jag har haft ett par helt vilda dagar med Emma Lang och har inte haft något tillfälle att sitta framför någon dator.
För första gången på flera dagar sitter jag nu alldeles ensam och tänker ta mig i kragen och göra en snabb sammanfattning av dagarna:

Torsdag:

Efter att ha kollat film hela dagen åkte jag med pappa till simrishamn och hämtade hem min fina fina underbara rara lilla bil! En mycket dammig, illaluktande men ändå efterlängtad kärra på en motsvarande kraft av 150 hästars språng. Firade mitt köp med en stor fet familjepizza med min lilla familj och sen var jag ju bara sååååå tvungen att ut och köra. Upp till brösarp bar det av, frida plockades upp och vidare mot ystad och Emma for vi. Där hämtade vi upp min bortglömda börs på morotsvägen och sen avslutades rundan med en runda till skivarp och en glass på donken.
På hemvägen glömde Emma att hoppa av, så hon fick följa med mig hem. Eftersom att hon aldrig befunnit sig på österlen i sitt liv, så fick jag agera guide.

Brum bruuuum!

Måste påpeka att här var vi laaagom övertrötta


Fredag:
Jag och Emma vaknade upp som två kungar i varsin hästens säng. Tryckte i oss två glas oboy och hoppade sedan in i bilen. Vår plan var att försöka komma till Kristianstad, och efter många om och men var vi faktiskt framme, i kristianstad! Ett par jeans, ett stycke tröja och lite smycke sen var mitt bankkonto nöjt! På hemvägen körde vi lite fel och råkade ta en omväg om åhus. Men solen sken och livet var underbart, så vad gjorde det? :)

Emma på favoriten i Kristianstad


Väl hemma blev det muffinsbak och efter lite bråk om vem som skulle slicka skålen och efter att ha fått göra om degen två gånger blev det tillslut ett 15 par goda muffins.

På kvällen bar det av till Gärsnäs där Axel och Mattias firade sina 18års dagar. Hade en jätte trevlig kväll med massa dans och gamla fotbollskompisar! Antons snälla pappa körde hem för oss och vi spenderade natten skaföttes hemma hos pappa.

Jag och Emma träffade på vår efterlängtade idol, datafilip!


Lördag:
Eftersom att jag inte är en sjusovare direkt blev jag mycket uttråkad när Emma ännu inte vaknat till liv vid 10-tiden. Satte därför på hög musik och efter ett tag var hon vid liv igen, hallelulja!
Vi blev snabbt rastlösa där vi satt i varsin sängkant och bestämde därför för att dra till Bo Ohlsson. Sagt och Gjort, Bo Ohlsson blev det.

Emmas enda inköp denna dag.


När vi kom hem somnade Emma IGEN! Jag försökte mig på att göra samma sak, men misslyckades. Under tiden och låg inne i min säng och snarkade dammsög jag hela min bil, tillochmed under sätena!

När emma vaknat stack vi+Jenny till rydsgård där det anordnats en bad och bastu-fest. Jag var trött som en björn och det blev inte bättre efter att ha suttit i en bastu en halvtimme så jag och Jenny stack hem ganska snabbt igen. Fick agera taxichafför åt ett par fyllisar på max och tillslut var jag hemma igen runt 3 på natten.

 


fjorton suger suger inte

Jag har blivit så svag för böliga låtar den sista tiden.
Satt och kollade för säkert 20:e gången på Fjorton suger igår och hörde denna fiiiina låt


Jag är verkligen förälskad i denna filmen, man får sån sommarlängtan. Och att Aron och Patrik är sinnes-snygga gör ju inte filmen tråkigare heller =) Eftersom jag inte har något bättre för mig är det bud på att se den EN gång till!

Idag har jag bara legat hemma och slöat, men med min snuva finns det faktiskt inte så mycket mer man kan begära att klara av! Emmy kom precis hem, WOW EN HÄNDELSE!
Imorgon händer det lite fler saker. Då ska jag, emma och datafilip till malmö för att göra ingenting. Sen kommer kvällen avslutas hemma hos min gamla vän Hallis :)

Vi Svenskar ska ju verkligen inte klaga över årets "hårda" vinter :p

√ KÖRKORT!

Jaha ja då har man ett körkort också! Nu gäller det bara att försöka behålla det kvar så att inte farbror blå snor åt sig det.

Innan jag körde hem från körskolan köpte jag med mig hem ett gäng frukostbullar för att fira lite. När jag kom hem var huset alldeles tomt så nu sitter jag här och firar alldeles ensam med mig själv. Sorgligt..
Nu rinner näsan. HAJ!

peanut

Känner att jag måste berätta något kul i dessa mörka tider.
Jo det är så här att det inträffade en liten olycka på tåget in till Ystad i lördes.

Jag (som förövrigt såg bedrövlig ut efter att nyss kommit ur duschen och önskade mest av allt så lite uppmärksamhet som möjligt) hoppade på det nästan tomma tåget i Smedstorp, slängde i lurarna i öronen och slumrade till lite lätt.
När tåget sedan stannade i tomelilla vaknade jag till av att en hel storm av folk hoppade på och en av dem var min kära nästkusin Jenny. Jag (som inte ätit på hela dagen) bad om att få smaka på ett av hennes jordnötschoklad som hon bullrade upp i knäet. Och jovisst fick jag smaka!
Efter att ha trött i mig en stor(väldigt stor) tugga av smaskigheten kom jag på mig själv. FAN JAG TÅL JU INTE JORDNÖTTER. Med truten full började jag göra hastiga rörelser i luften. Och Jenny som kan flytande teckenspråk förstod precis vad jag menade. Jag var i nöd! Hon vek upp min biljett och beordade mig att spotta i den. Men eftersom att konduktören inte kommit och kollat min biljett än så var det ju en idiotiskt idé! Jenny fick panik och började skrika "du kommer dö du kommer dö" och tillslut hade vi alla andra resenärernas blickar på oss. Inte nog med det så kommer min gamla klasskompis Myran instormande på tåget och ropar "Utrym, amanda kommer få ränneskida!". Tillslut sprang jag av tåget och spottade ut jordnötterna, som nu tillsammans med mitt saliv förtrollats till en brun äcklig sörja. En röd men fullt levande amanda hoppade sedan på tåget och satte sig tyst ner på sin plats igen...


love hurts

Hade en grym natt. Låg och rullade runder i sängen så att jag är alldeles snurrig nu. Inte nog med att mitt hjärta är helt krossat så ska jag fan bli förkyld som en gris på toppen av allt också! Är det najs eller är det najs? Ganska spännande att se hur denna kommer dagen sluta ändå.

<3

25/03-08-22/02/10 the best time of my life

gomauren

Jag är så jäkla shoppingsuuuuugen! Jag kan inte minnas när jag sist var iväg och handlade. Det kittlar i fingrarna och jag vill bara slösa slösa slösa mina pengar på massa vårkläder. Men icke sa nicke! Jag måste spara spara spara om jag ska ha råd till bilen som jag så gärna vill ha. Istället ska jag och Emmy åka och simma och gymma satan i eftermiddag, så jag kommer på andra tankar, och om jag gymmar på riktigt hårt ett par veckor framåt kanske förra årets jeans går på mig om jag har tur, smart vaAaaaaaaaaaaa?
Imorgonbitti åker mamma och stiffe till Bali två veckor framåt. Det innebär att jag ska få träna på "bo-ensam-som-en-vuxen-livet" oh-oh!
Hoppas på att lycka bjuda dit ogge en dag också, eftersom att vi inte träffats på över en vecka nu, and it feels bad bad bad.

soool

Ligger just nu och halvsneglar på Ghostrider på 3:an (det måste seriöst vara den sämsta filmen som gjorts) samtidigt som jag kollar runder på resor till solen. Eftersom att jag är den enda i familjen som inte har någon semester bokad detta året så har mamma lovat att följa med mig utomlands en vecka. Frågan är bara var? Min dröm har länge varit att åka till Malaysia, men min ekonomi tillfredställer inte det för tillfället. Så jag tänker mig kanske egypten? eller kroatioen? eller tunisien? eller italien kanske? SVÅÅÅÅÅÅRT!! Huvudsaken är iallafall att jag kommer bort från all snö och slask

Timmerman

Har precis vaknat efter att ha sovit i sisådär 5 timmar, skööööööönt! Det blev en väldigt lyckad kväll igår och jag ångrar verkligen inte att jag åkte dit.
Det började med att jag tog tåget in till ystad där Emma mötte upp mig. Sen gick vi hem till Lina och gjorde oss iordning. Dessvärre hade jag och Emma missförstått varandra så ingen av oss hade nästan några kläder med sig men som tur var har Lina en garderob som är varje kvinnas dröm, så det löste sig ändå. När vi var halvt påklädda kom folket och efter att ha förfestat en stund drog vi vidare till GussnavaCity. Det blev en riktigt vild kväll. Dans, näsblod, krossade glas, hjärnskakningar och benlösa bord- så kan man sammanfatta kvällen. Nu ska jag slänga i mig ett stort lass med glass och slänga mig i soffan.


driving one of your cars, ooooo oooo oooooo!

Har precis kommit hem från en lång biljakt med Låke. Antagligen har jag funnit min livs första bil nu och om planerna går som planerat är jag en bilägare redan nästa vecka. Det var allt jag ville meddela. Nu har jag lite brådis. Emma har nämligen skrivit en hel packlista om vad jag ska ha med mig ikväll. Självklart blir det party trotsallt och mina känslor har gått från blä till iiiiih och det ska bli så skoj så skoj så skoj så! Jag önskar alla en trevlig kväll och se upp för rasande tak. PUSSSSSSSSSS

astma och pinkig

Visst är det irriterande när man för en gångs skull har sovmorgon, inte kan sova? Och sen när man egentligen bör gå upp för att bege sig till skolan, då kan man inte vakna?
Imorse vaknade jag iallafall av att jag hade svårt och andas och för att jag var så enormt pissnödig och sen inte kunde somna om. Det tråkigaste med det hela är att ingen annan förutom jag är uppe så här tidigt. Sad  :(

Ikväll är det fest, vilket jag längtat efter hela veckan. Men just nu känns det bara blä och jag hade gärna spenderat min kväll hemma i soffan med en fet pizza istället.
En helt vanlig morgon med majse


knark

Idag har jag knarkat, ja fy fan vad jag har knarkat musik!
Skolan var chiiiill som jag lärt mig att man säger i Ystad, inget mer att tillägga! Idag skulle jag egentligen träffa Ogge, men han banga p.g.a vädret ..ibland undrar jag ifall det är en man eller en mus jag blivit tillsammans med.. :/


Eftersom detta är den enda bild jag tagit idag, så får jag offra den. Den föreställer Sebastian som satt och lekte med sin ring och PLOPP så flög den iväg, rakt över räcket och ner till grottmänniskornas-område! (Grottmänniskorna är samma sak som Estetarna, som min klass så fint döpt dom till eftersom dom både beter sig och ser ut som grottmänniskor.) 

3 st ganska gamla men mycccccccket mysiga låtar, enjoy!



oh happy day!

underunderunderbar dag!
Dagen började så bra den bara kunde. Pappa skjutsade mig till vägverket där jag skrev mitt teoriprov till körkortet, och vet ni vad? JAG KLARA DET! Det var iochförsig på håret, men godkänt är godkänt :) Nu har jag bara uppkörningen kvar, sen jivlar! Resten av dagen levde jag på lyckan av att ha klarat provet, ja även om det var en ruskigt äcklig soppa till middag och jag spillde ner min tröja så var jag ändå gladgladglad! Och på toppen av i:et av dagen fick jag och Emma ett samtal från vår stora idol Datafilip och imorgon har vi fixat en dejt med honom.
Nu ska jag ta tag i mina läxor som jag inte kunnat göra innan, eftersom jag enbart har haft vägskyltar och vindruttorkare i skallen de senaste dagarna. Och i helgen blir det pardy i kära Gussnava! Dock har jag en tom och hungrig garderob som sett sina bästa dagar, så nu sitter på nelly och drömmer mig bort i klänningarnas värld:

 


JAG GJORDE DET!!!

Jag kom i tid imorse!!!!!! Det låter kanske inte så fantastiskt, men det är det faktiskt. Jag kan inte minnas när jag senast var i tid en tisdag. Jag har faktiskt ingen aning varför jag brukar komma försent på tisdagar, det har bara blivit så. Antingen har jag alltid försovit mig eller så har jag missat tåget, MEN INTE IDAG! DUKTIG AMANDA!
Förövrigt har inte min dag varit mycket speciellare än så. Jag har råkat skriva ett helt matteprov med miniräknare trots att det var förbjudet (känner på mig att min lärare kommer ana något när han ser alla mina korrekta svar. :/) Sen har jag har åkt längst upp-längst fram i en dubbeldäckad buss (cooolt), Efter det åkte jag skoda med simon, linus och putte till gärsnäs och käkade pommes. Juuuuuuust det! Jag har ju glömt att berätta att vi öppnat en grupp som heter "smedstorp" på ansiktsboken. Alla borde verkligen bli medlemmar där. SKIT COOOLT!
Nu har jag lite business att utföra, om ni ursäktar mig!



I don't like mondays

Om jag inte är helt fel på det så är vi nu inne i den sista veckan innan lovet?
Igår kom Oskar hit, vi kollade på tv, mös och lagade mat. Inte för att skryta, men min pojkvän är verkligen en kock i köket! Riktigt gott blev det! Nu har han kört sin väg och jag har jag sovmorgon till 09:30, men tågen är fortfarande inställda och ersättningsbussen kan dom fettglömma att jag tar.

happy valentine

Söndagar är nog det mysigaste som finns. Särskilt när man är ensam hemma och inte har en endaste sak planerad på hela dagen! Gårdagen blev inte så pjåkig som jag fruktade. Det slutade med att ett helt smiiistorpsgang samlades i min soffa och sen drog vi vi till tingvalla och kvällen avslutades på mc donalds och öja. Verkligen kanonkul! =)

Nu ska jag städa lite sen ska jag slänga mig framför tv:n och mysa med majse.


Ha en bra alla hjärtans dag everybodyyyyyyyy!

sleeeden

Hade sett framemot att dra med Emma till Malins 18års kalas ikväll, men jag kom sent hem från jobbet , kläderna var hemma hos pappa, drickan var hemma hos mamma och tågen var inställda så nu sitter jag hemma ännu en lördagkväll. Mitt huvud värker, mina ben värker och magen är fortfarande öm sen gårdagen, så det kanske ändå var lika bra att stanna hemma och vila upp sig inför onsdagen? Jag intalar mig själv det iallafall!
Imorgon är det alla hjärtans dag.. snälla, låt den gå snabbt!



en stycke gallblåsa säljes!

Jag förstår mig inte på detta vädret alltså? Jag kan inte minnas att vintrarna brukar vara så här kalla och dryga!
I vilket fall som helst så var tågen (ÖVERRASKNING!) inställda imorse. Därför fick jag istället ta bussen som innebar att jag fick stå i tomelilla en hel kvart och frysa i väntan på nästa buss. Väl i skolan startades första lektionen med filmtajm (underbart) men trots att jag snurrade in mig i två stora fleece-filtar så kunde jag ändå inte koncentrera mig på filmduken hur mycket jag än försökte eftersom hela mitt huvud skakade av frost-skador.
På nästa lektion blev det... (trumvirvel).. FILMTAJM IGEN! Och sen var skoldagen slut och självklart var alla mina tåg fortfarande inställda och det sög. Till lunch var det ärtsoppa och till efterrätt serverades det chokladpudding ur kiss-provs-muggar, det sög ganska mycket det med. Som tur var så är inte jag den enda personen i skolan som bor "på landet" och därför fick jag sällskap av de två tvillingarna Tina och Tim, och så förstås Tobias. När det var dags för mig att äntligen ta bussen hem kände jag en smärta som som jag mycket väl kände igen. Jooo men viissst var det min gamla vän Herr Gallstenen som gjorde revansch! Och precis som alltid, dyker han upp när jag har långa bussresor hemåt. För er som inte vet så är herr Sten riktigt plågsam och han får en att vela gråta som en bebis av smärta. Nu har han äntligen försvunnit och jag ligger och pustar ut efter 4 timmars kramp.

Imorgon blir det jobb på kära kronovall och det ska bli så skönt att få in lite cash! Hoppas bara inte vädret ställer till det för mig. Tschüs from FLAMMAAAAAAN!


vi är sååååå döda!

åh nejnejnej!! jag och emmy har tagit död på ett lamm och pappa kommer hem om 2 timmar!

hemsk dag, hemsk hemsk hemsk!

USCH OCH FY OCH BLÄ VILKEN JÄVLA DAG!
Det är dagar som denna som får en att känna att man verkligen lever!
Helvetet började redan imorse när jag kom ner till stationen och fick reda på att tåget var inställt. Krokodilen förklarade för mig att det hade brunnit på tåget, men han hade ju självklart helt helt fel, men vad kan man begära av denna kille liksom? Efter att spenderat en fartfull timme på ersättningsbussen med louise var jag äntligen i skolan! Och jag som trodde att jag var duktig som hade kommit i tid? ICKE! Jag var 2 timmar förtidig! :( När dagen äntligen var slut och jag skulle pallra mig hem hade skånetrafiken ställt in alla mina tåg, schysssst!
Så det fick bli ännu fler bussresor och tillslut kom jag iallafall till tomelilla där Stefan hämtade upp mig.
Nu tror ni säkert att helvetet slutade här? FEL FEL FEL!

När jag kom hem körde jag fast ute på parkeringen så att grannen fick komma över och knuffa rätt mig. Tur att man har dessa underbara grannar alltså! Så fort jag kommit in i huset och till "värmen" (15 °) var det bara att ge sig ut igen för att mata djuren. När jag matat och bytat vatten till alla varelser hittade jag ett litet lamm som stod i ett litet hörn. Hon frös jätte mycket tror jag. Så jag stoppade in henne under jackan, så himla sööööt! När jag sedan satte ner henne på marken igen kom hennes bror och började jucka på henne. Usch! Jag hade glömt hur perversa dessa djur är. Jag menar, dom är högst 3 veckor gamla. När jag var tre veckor hade jag inte öppnat mina ögon och sett en maskulin person ens! Jag antar att får mognar lite snabbare helt enkelt.
Nu sitter jag och emmy framför spisen och kollar på Loser och äter chokladpudding. Och nu kom jag på att jag missade min vaccineringstid som jag skulle på kl 8 imorse :/ Verkar som att denna dag aldrig tar slut!


lättpåverkad?


Får ju inte glömma att visa mitt största,dyraste och enda inköp idag.
En tandkräm som sägs bleka tänderna. hmm? Jag fattar inte varför jag alltid går på sånt och jag vet inte hur mycket sånt här skit jag slösat pengar på. Allt från tabletter som ska få håret att växa till detta.. Jag antar att jag är för lättpåverkad. Aja, god var den iallafall så 23 spänn var det faktiskt värt! :)

En god låt på detta och sen slänger jag mig i sängen. Godnatt!
/FLAM


waffles!

Då var snart denna dagen också avklarad!
Idag har jag varit duktig och övat på mina dolda hemmafru-skillz. Startat diskmaskinen, dammsugat, fått fyr på spisen, tvättat en maskin tvätt, allt detta har jag fixat utan problem! Sen har jag även varit duktig och matat fåren, vilket Emmy och farfar visst också gjort. (bra kommunikation) Men nu kan iallafall inte pappa klaga på att dom inte fått mat. :)
Körlektionen gick super, det känns inte som att det ska ta så värsta lång tid nu tills jag står med det rosa kortet i näven!  När jag var klar och hade kört mina 90 minutrar klart hoppade jag av i Ystad och tog bussen snabbt hem till Tomelilla (Ville ju inte bli upptäckt av någon sladderbytta eller så, eftersom jag var "sjukanmäld" idag.) Väl i tomelilla slösade jag bort lite tid med att göra några pärmar klara, och sen hämtade jag upp Emmy. Nu är vi hemma och har precis krängt i oss par waffles, JAMMMIIII!

guten morgen!


Just nu gör jag en sak som jag lovat mig själv att inte göra. Eller ja, jag gör egentligen ingenting alls, när jag egentligen borde ha jätte bråttom för att hinna till skolan. Jag har alldeles för hög frånvaro för detta. MEEEEN!!! Saken är faktiskt den att jag har en körlektions-tid kl 12:00, och den anser jag vara viktigare, eftersom att: 1. Den kostar en massa pengar, som jag kommer förlora om jag inte åker dit 2. Den innebär att jag kanske har ett körkort om en par veckor 3. Den är roligare 4. Vi har ändå inte något speciellt i skolan idag. Sen får CSN säga vad dom vill!

timbuktu!

Måste bara visa denna video som jag och Emma spelade in i torsdes på tåget hem från Malmö.
Efter en hel dag i skolan och en runda om i malmö med massa inställda tåg var vi väldigt, väldigt trötta.
När vi satt på tåget och väntade på att det ska ge sig iväg hoppade en kort, mörkhårig kille på. Det tog en stund för mig att koppla var jag hade sett denna kille förr, så jag kollade på Emma, och hon såg lika dumt förvånad ut som jag.
Efter en stund frågade Emma "var inte det timbuktu?", och självklart var de det!
Vi insåg ganska snabbt att ingen skulle tro oss om vi berättade vad vi nyss sett, så vi kom med dunder idéen att smygfilma honom!


Insåg nu att filmen blev ganska suddig. Man kan iallafall skymta honom på 1:18. Printar en bild istället :)



bonde!

Idag åkte pappa till Sälen. Det innebär att jag och min lillasyster har hela huset för oss själva fram till torsdag, great! Dessvärre innebär det även att vi är tvungna att sköta om alla pappas djur. Och det finns ju en del av dem. 3 får, 3 lamm, 3 hönor, ett marsvin och en hel-vild katt.


fedemätt

Ojoj, TVÅ inlägg på EN dag, jag känner mig som en riktig bloggare!
Nu har jag slängt mig i soffan framför tvn, och precis som alla andra 9 miljoner svenskar, så kollar jag på melodifestivalen. Efter 18 år har jag fortfarande inte insett tjusningen med denna tråkiga tävling där alla låtar låter likadana och där alla kvinnor bär för korta kjolar som tidningarna anser vara årets värsta "naken-chock". År efter år, alltid samma sak!
Hade egentligen planerat att dra med emma till tingvalla ikväll, men tråkmånsen var för trött och det hela sket sig. Imorgon är det söndag, och då tänker jag tvinga hit min pojkvän såvidare han vill eller ej, för nu saknar jag honom lite faktiiiiiiskt! Jag och Emmy har även planerat att kolla på bio :)
Som sagt så stod ju jag för matlagningen ikväll. Och självklart gjorde jag tacos, som nästan blivit som en national-rätt i våran familj på sista tiden. Nu är maten undanplockad och jag känner mig som en orm som precis slukat en hel katt.

/FLAM

Min första dag som bloggerska

Först och främst vill jag välkomna mig själv till min livs första blogg. VÄLKOMMEN AMANDA!
Sen vill jag tacka min lillasyster Emmy (blogg-expert) som har förklarat för mig i punkt och pricka vad man ska och inte ska skriva i en blogg.
Jag har förstått att det viktigaste med en blogg är att man berättar vad man gjort under dagen, så jag får väl anta utmaningen och sammanfatta de få timmar jag varit vid liv idag..

Det hela började runt 9-snåret då min kära boyfriend väckte mig med ett fullständigt meningslöst sms som bestod av 6 klena bokstäver: "m o r g o n". Precis som att jag själv inte kunde inse att det var morgon? hmm!
Efter ett par desperata försök att somna om gav jag slutligen upp. En fruktsallad, en fulltankad bil och en resa till min fader är allt som jag hunnit med fram till nu. Ikväll har jag fått uppgiften att laga maten till familjen henriksson. Wish me good luck! Nu ska jag dyka ner i min teoribok. HEJDÅ



























/FLAM

RSS 2.0